Hieronta Tampere

Apua akuuttiin päänsärkyyn  auttaa vähentämään jännityksiä ja kireyttä lihaksissa. Esim niska-hartiaseudun hieronta tai kevyt jalkojen käsittely.

45 min/50 € >> VARAA AIKA

Päiväunet, pidempi rentoutushetki. Tässä ajassa ehtii rajatun alueen perusteelliseen käsittelyyn.

75 min/70 € >> VARAA AIKA

Päästä varpaisiin kokovartalohieronta tai perusteellinen puolivartalohieronta. Lievittää kipuilua ja stressiä sekä soveltuu hemmotteluhoidoksi.

120min/112€ >> VARAA AIKA

Stressinpoistopaketti: niska-hartiaseudun hieronta ja päähieronta.

50 min/58 € >> VARAA AIKA

Hieronnat toimivat parhaiten sarjahoitona.

Varaa erikoishieronta

Intialainen päähieronta: Rentouttava intialainen päähieronta suomalaisten tottumuksiin muokattu sovellus alkuperäisestä tuhansia vuosia vanhasta hoitomuodosta. Hieronnassa käsitellään niska ja hartiaseutu, päänahka sekä kasvojen alue. 30 min/49 € >> VARAA AIKA

Hot stone -kuumakivihieronta: Erittäin rentouttava, nautinnollinen hetki keholle ja mielelle! Hieronnassa käytetään lämmitettyjä laavakiviä. 75 min/85 € >> VARAA AIKA

Premium hieronta: Yhdistelmä kuumakivihierontaa, intialaista päähierontaa ja klassista hierontaa sekä perinteistä japanilaista  kasvohierontaa, jossa käytetään energisoivia kiviä.  1h45min/135€ >>VARAA AIKA

Hengitysalueen avaava ja aktivoiva hierontaHoidossa käytettään erilaisia hierontaotteita sekä venytyksiä. Klassisen hieronnan avulla pyritään saamaan rintakehä elastiseksi, jotta hengittäminen olisi helpompaa. Aloitan hieronnan selän puolelta jos se on mahdollista. Mieluiten hieron koko ylävartalon, koska usein on kyseessä kipupotilas ja hengitys jää usein pinnalliseksi ja ylävartalo on tukkoinen. Hengitysalueen ollessa rento potilas pystyy rentoutumaan hoitopöydällä ja hoitotulos on parempi. Kyljellään ja selin makuulla käyn läpi, erilaisin hierontaottein, vatsan, kyljet, kaulan ja tietysti posket, kallonpohjan ja pään alueen. 60 min/75 € >> VARAA AIKA

Purentahoito: Aloitan hieronnan selän puolelta jos se on mahdollista. Mieluiten hieron koko ylävartalon, koska usein on kyseessä kipupotilas ja hengitys jää usein pinnalliseksi ja ylävartalo on tukkoinen. Hengitysalueen ollessa rento potilas pystyy rentoutumaan hoitopöydällä ja hoitotulos on parempi. Niskan ja kallonpohjan lihakset ovat bruksaajilla usein todella kireät. Hoitoalueeseen kuuluu myös kaulan- ja pään alue, koska siellä sijaitsevat purenta- ja apuhengityslihakset. Intraoraalisen eli suunsisäisen purentalihasten venyttävän hieronnan jälkeen tehdään vielä pään, kasvojen ja korvien rentoutuskäsittely. 60min/75€ >>VARAA AIKA

Spa JalkahierontaKoe täydellinen rentoutuminen seisomatyöläisille suunnitellussa jalkahieronnassa ja jatka matkaa kevein askelin. Hoito sisältää magnesium-jalkakylvyn, jonka aikana rentouttava niska-hartia hieronta ja acu-painelu. Täydellinen hieronta juuri niille kipeimmille alueille, josta tarvii kireyksiä avata. Jalkaterät, sääret, pohkeet ja reidet hierotaan. Lopuksi tarjoillaan palauttava mineraalijuoma. Hoitoon mahdollista sisällyttää lisäpalveluita. 60 min/75 € >> VARAA AIKA

 

 

”Hierontaa voidaan kuvata psykofyysiseksi hoitotapahtumaksi, jossa käsin suoritetuilla, liikkuvilla, sujuvan  rytmisillä ja voimakkuudeltaan oikein säädetyillä otteilla kudoksia painaen ja/tai venyttäen pyritään edistämään tai rauhoittamaan erilaisten kudosten toimintoja tietyn tavoitteen mukaisesti”  -Vladimir Janda-75

 Hierontaan kannattaa tulla, jos

 • sinulla on niska- ja hartiasärkyä tai jännitystä
 • haluat eroon päänsärystä, lihaskrampeista tai lihaskivuista
 • kätesi puutuvat
 • olet stressaantunut
 • puret hampaita yhteen tai narskuttelet
 • urheilet paljon
 • sinulla on ruumillinen työ tai istumatyö näyttöpäättellä
 • haluat vain rentoutua ja hoitaa kehoasi

Vastaanotolla

Haastattelen ensimmäisellä käyntikerralla asiakkaan ja varmistan, onko terveydentilassa jotain sellaista, mikä pitää ottaa huomioon hieronnassa.

Testaan nivelten liikkuvuutta, lihastasapainoa yms. jotta voimme suunnitella parhaan mahdollisen hoidon avuksesi ja selvittää mistä mahdolliset ongelmat johtuvat.

Hieronta menetelmät ovat klassista- ja urheiluhierontaa. Termiset hoidot (kylmä/lämpö) tarpeen mukaan tehostaa hoitoa. Teen myös passiivisia venytyksiä ja mobilisointia. Hierontaöljynä käytän korkealaatuisia kylmäpuristettuja luonnonmukaisia kasviöljyjä. Hieronnan jälkeen on hyvä nauttia runsaasti vettä, jotta kuona-aineet poistuvat kehosta. Näin saat paremman hoitotuloksen eikä päätä ala särkemään. Saat myös kotihoito-ohjeet venyttelyyn ja lihashuoltoon.

Hoitola sijaitsee Nekalassa, Konditoria Marin naapurissa Erätie 41, Tampere.

>>VARAA AIKA

Hieronnan vasta-aiheet eli kontraindikaatiot

Hieronnalle on myös kontraindikaatioita eli vasta-aiheita, jolloin joko osaa hieronnasta ei voida suorittaa, hierontaa joudutaan mukauttamaan tai sitä ei voida tehdä ollenkaan. Hierojalta kannattaa aina kysyä jo aikaa varatessa, jos jokin asia askarruttaa tai epäilyttää.

Alla mainituista seikoista ja muista vakavista, akuuteista sairauksista tai tapaturmista on hyvä kertoa hierojalle jo ajanvarauksen yhteydessä ja EHDOTTOMASTI haastatteluvaiheessa, Alla olevat seikat eivät aina ole hoitoa estäviä tekijöitä, jos sairauden hoito ja lääkitys ovat kunnossa.

Epävarmoissa tapauksissa kannattaa kysyä hoitavalta lääkäriltä, soveltuuko hieronta sinulle. Esimerkiksi jos syöpäleikkauksesta tai hoidosta on kulunut vasta vähän aikaa, kannattaa pyytää sinua hoitavalta lääkäriltä tai muulta taholta kirjallinen lupa hieronnalle.

Suhteelliset kontraindikaatiot, jolloin hierontaa voidaan joutua mukauttamaan

 • Aktiivisessa vaiheessa oleva reuma
 • Akuutti laskimotukos tai suonikohjut
 • Alhainen tai korkea verenpaine
 • Astma
 • Diabetes
 • Epilepsia
 • Flunssa ja nuha (lievänä, ei kuumetta)
 • Haavat, paiseet, rakkulat, tulehtuneet karvatupen juuret tai rikkoutunut iho
 • Ihottuma
 • Kihti
 • Muut sydänsairaudet
 • Muut valtimoverenkierron ongelmat
 • Niveltulehdukset
 • Neurologiset ongelmat esim. spastiset lihakset
 • Osteoporoosi
 • Raskaus
 • Sepelvaltimotauti
 • Valtimokovettumatauti (ateroskleroosi)
 • Tuoreet vammat
 • Tyrä
 • Suurentuneet imurauhaset (kainalo, nivustaive, niska, kaula, leukakulmanalla)

Ehdottomat kontraindikaatiot eli vasta-aiheet, jolloin hierontaa ei suoriteta ollenkaan

 • Antibioottikuuri (sen loputtua tulee varmistua, että se on myös tehonnut)
 • Bakteerien, virusten tai sienten aiheuttamat infektiot
 • Hemofilia (verenvuotosairaus)
 • Kuume
 • Krapulaisena tai päihteiden alaisena
 • Hoitamaton syöpä ja tutkimattomat kasvaimet
 • Tarttuvat iho- ja muut taudit
 • Ihotunnon menetys tai merkittävä alenema (esim. ääreishermostonhalvaus)
 • Keskushermostoperäinen halvaus

Hieronta raskaus- ja imetysaikana

Normaalisti etenevä raskaus terveellä äidillä ei ole este hieronnalle. Raskaudesta on kuitenkin hyvä ilmoittaa hierojalle, jotta hän osaa ottaa asian huomioon hoitoa suunnitellessa, esimerkiksi lantion aluetta ei käsitellä voimallisesti eikä vatsaa luonnollisestikaan hierota. Kun vatsallaan oleminen ei enää onnistu voidaan asiakasta hoitaa kylkimakuulla tai istuma-asennossa.

Monesti odottavilla äideillä tulee erilaisia kipuja ja muita tuntemuksia, johtuen raskauden aikaisista fyysisistä-, psyykkisistä- ja hormonaalisista tekijöistä. Selkä- ja niskahartiaseudun kivut ovat yleisiä. Raskauden jälkeen tilanne ei välttämättä heti helpota, johtuen vauvan imetys- ja kantoasennoista. Hierojalle kannattaa siis ilmoittaa myös, jos synnytyksestä on kulunut vain vähän aikaa.

>>VARAA AIKA

7 SYYTÄ miksi varata jo tänään:

Masennus ja ahdistus

Hieronnalla voi olla positiivisia vaikutuksia masennukseen ja ahdistukseen. Hieronta vähentää kehossa stressihormoni kortisolin määrää, nostaa mielialaa ja vähentää usein myös verenpainetta. Hieronnan uskotaan nostavan myös kehon serotoniinin määrää ja näin auttavan masennukseen. Serotoniini on mielialahormoni, jonka vajaus ilmenee alakulona, apatiana, masennuksena ja kroonisena väsymyksenä.

Kivun lieventäjä

Tämä on vaikea selittää, mutta ns.porttikontrolliteoriaa voisi soveltaa tähänkin. Hieronnan kipua poistava vaikutus voidaan osoittaa yksinkertaisella neulakokeella. Selkään pistetään neulalla joka tuottaa kipua. Hieronnan jälkeen koe uusitaan ja kipu tuntuu lievemmältä. Hieronnan uskotaan lieventävän myös kehon jäykkyyttä ja helpottavan kehon liikkuvuutta ihmisillä jotka kärsivät nivelrikosta.

Unen laadun parantaja

Useiden tutkimusten perusteella hieronnan on todettu parantavan unen laatua. Hieronnan vaikutukset linkittyvät mielen delta-aaltoihin, jotka puolestaan ovat yhteydessä syvään uneen.

PMS-oireiden lievittäminen

Erään tutkimuksen mukaan hieronta saattaa lievittää naisten kuukausittaisia PMS-oireita, kuten kehon turvotusta, kipuja ja mielialanvaihteluita. Tästä minulla on omakohtainen kokemus erityisesti H.A.A.-hieronnasta. Ja monet asiakkaani ovat huomanneet saman. Uskomattoman tehokasta!

Aivojen toiminnan tehostuminen

Vuonna 1996 tehdyssä Touch Research Instituten tutkimuksessa todettiin että koehenkilöt joille tehtiin 15 minuuttia kestänyt hieronta, suorittivat sen jälkeen matemaattisista tehtävistä koostuneen testin paremmin ja nopeammin kuin koehenkilöt joille ei tehty hierontaa.

Päänsärkyjen parantaminen

Säännöllinen hieronta saattaa auttaa ihmisiä jotka kärsivät usein päänsäryistä ja migreeneistä. Useat tutkimukset vahvistavat että hieronta vähentää kipua ihmisillä jotka kärsivät jännityspäänsäryistä ja niska-hartiaseudun lihasten särystä.

Kauneusvaikutukset

Hieronta kiihdyttää verenkiertoa, joka puolestaan kiinteyttää löysää ihoa ja lisää elinvoimaa sameaan ihoon sekä latteisiin hiuksiin. Kasvojen verenkierron lisäämistä varten et tarvitse edes hierojaa: voit hieroa itse kasvolihaksiasi ja päänahkaasi pyörivin sormiliikkein muutama minuuttia päivässä. Näin saat veren kiertämään kasvoissasi, eikä jännitys keräänny kasvojesi alueelle.

>>VARAA HETI

Koulutettu hieroja on Valviran nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö, jolla on vakuutus potilasvahinkolain mukaisen vastuun varalta.