Purentalihashieronta Tampere

 

Hengitysalueen ja purentalihasten hieronta

Klassisella hierontamenetelmällä autan avaamaan hengityksen ja rentouttamaan purennan, jotta sinun olotilasi kohenisi sen myötä.

Kärsitkö seuraavista vaivoista:

  • narskuttelet hampaitasi öisin tai puret niitä yhteen
  • aamuisin kasvot ovat jäykät tai on päänsärkyä
  • ohimo- tai kallonpohjan särkyä
  • suu ei aukea kunnolla ja tuntuu kipua korvassa tai korva-aukon edessä
  • korvat menevät lukkoon, suhisevat tai vinkuvat (tinnitus)
  • niska- hartiaseudun vaivoja
  • käsien puutumista öisin
  • välillä tuntuu, ettet saa hengitettyä syvään tai kylkeen pistää

Haluaisitko voida paremmin ja hengittää vapaammin? Kaipaisitko enemmän liikkuvuutta ja jaksamista? Heräisitkö mielummin virkeänä ja kivuttomana? 

Sano hyvästit pään alueen jännityksille!

VARAA AIKA PURENTALIHASHIERONTAAN

Monet asiakkaani ovat olleet samassa tilanteessa kuin sinä nyt. Kiire ja stressi saavat asennon lysähtämään ja niska ja hartiat kipeytyvät. Kuten varmasti tiedätkin, paljon tietokoneen ääressä työskentelevät ovat näiden vaivojen suurinta riskiryhmää.

Moni ihminen kärsii diagnosoimattomasta päänsärystä. Usein epäillään migreeniä tai poskiontelotulehdusta. Potilasta lääkitään rentouttavilla,- tai tulehduskipu lääkkeillä, mutta oireet häviävät vain hetkeksi.

Osa päänsäryistä on johtunut tapaturmista mitä ei enää edes muisteta tai ne ovat stressistä johtuvia. Pahoinpitelyt ovat yksi ryhmä ja joillakin on ollut oikaisuraudat. Purentaa korjataan, mutta unohdetaan lihaksisto joka pitää leukaniveliä paikallaan.

Hammaslääkäreistä osa tekee purentakiskoja yöksi, joiden tarkoitus on suojata hampaita halkeamasta purennan yhteydessä. Ennen yökiskojen muotin ottamista suosittelen ensin hierottamaan lihakset pehmeäksi, jotta kiskoista olisi pitkällä aikavälillä enemmän hyötyä.

 

HOITO TAPAHTUMANA

Hoidossa käytän erilaisia rauhallisia hierontaotteita sekä venytyksiä. Pyrkimyksenä on saada rintakehä elastiseksi, jotta hengittäminen olisi helpompaa.

Aloitan hieronnan selän puolelta jos se on mahdollista. Mieluiten hieron koko ylävartalon pakaroista päälakeen, koska usein on kyseessä kipupotilas ja hengitys jää usein pinnalliseksi ja ylävartalo on tukkoinen. Myös pakara-/lantioalueen ongelmilla ja purentavaivoilla voi olla yhteys.

Hengitysalueen ollessa rento, asiakas pystyy rentoutumaan hoitopöydällä ja hoitotulos on parempi. Selinmakuulla käyn läpi purenta- ja apuhengityslihakset eli hieron erilaisilla tekniikoilla vatsan, kyljet, kaulan ja tietysti posket, kallonpohjan, päänahan. Suun sisältä käsittelen purulihakset  nitriilihanskat kädessä ja lopuksi teen aina  ihanan rentoutuksen.

Ohjaan hoidon tueksi tarvittaessa hengitysharjoituksia ja venytyksiä.

Hoitotapahtuma on aina yksilökohtainen.

Purenta- ja hengityslihasten hieronta
75€/60min

VARAA HETI AIKASI TÄÄLTÄ

 

 

Kuinka ihana tunne onkaan, kun päätä ei särje ja voi keskittyä oleelliseen ja saada enemmän aikaan:)

Monet laulajat ovat hyötyneet hoidosta. Olen kuullut innostuneita kommentteja siitä, miten ääni riittää pidempään ja että on päästy korkeammalle kun ikinä!

Vaikka näyttelijät, opettajat ja muut puhetyöläiset sekä puhallinsoittajat hyötyvät erityisesti tästä työssään, niin erityisesti tämä on sinulle, jos vietät suuren osan päivästäsi jonkinlaisen päätelaitteen ääressä, ryhti lysyssä. Hieronnassa rintaranka aukenee, josta seuraa ryhdin paraneminen, olkapäät menee taakse kuin itsestään ja leuka nousee rinnasta.

Nykyelämä on stressaavaa ja asioita tehdään hammasta purren -siis ihan kirjaimellisesti.. Kasvo ja pääkivut vähenevät, kun rentoutetaan narskuttelun tai bruxaamisen kiristämiä lihaksia.

Hoito auttaa myös astmaatikkoja ja tinnityksestä kärsiviä.

Hengitysalueen Avaava ja Aktivoiva hieronta tai Purentalihasten hieronta
75€/60min

KOKEILE HETI JA VARAA AIKASI TÄÄLTÄ

 

Sattuuko hieronta? Tämä ei ole kovaa urheiluhierontaa, vaan nimenomaan tarkoitus on rentouttaa keho ja ottaa huomioon myös hermoston vaikutus asiaan.

Entä jos en halua kenenkään sormia suuhuni ja kammoan vinyylihanskoja? On myös tehokkaita menetelmiä käsitellä poskienlihaksistoa vain ulkopuolelta. En tee mitään mitä asiakas ei halua. Hoitosuunnitelma tehdään aina yhdessä.

Voinko tulla hierontaan, kun olen raskaana? Tämä sopii erityisen hyvin myös raskauden aikana. Asennot ja otteet sovitetaan kulloinkin tilanteeseen sopivaksi. Esimerkiksi kylkimakuulla voi tehdä paljon. Se, että  rentoudut ja parannat hapenottokykyäsi, on hyväksi myös vauvalle.

Kuinka monta kertaa hieronnassa täytyy käydä ennen kun koen tuloksia? Heti ensimmäisellä kerralla helpottaa, joillekin se riittää. Parhaan tuloksen hieronnasta saa kuitenkin  sarjahoidolla.  Akuutissa  vaiheessa noin viikon välein. Tyypillisin hoitosarja on 3-5kertaa. Se on paljon vähemmän kun vertaa esim tavalliseen hierontaan jossa kertoja täytyy yleensä olla 10. Tiheästä sarjahoidosta saa myös alennusta. Ylläpitohoitona hierontaa suositellaan 4-6viikon välein, jos ei mitään vaivoja ole.